HTML

aPPle blog

Friss topikok

Linkblog

Nem ajánlják az iPhone 4 -et!

2010.07.14. 14:23 :: rebelassault

 

A Consumer Reports amerikai fogyasztóvédő szervezet mérnökeinek hivatalos véleménye szerint hardveres gond van az iPhone 4 okostelefon antennájával, ezért nem ajánlják a vevőknek.

Nagyon hamar kiderült [1], hogy az iPhone 4 elveszítheti a jelet használat közben, amitől váratlanul megszakadnak a telefonhívások és az internetelérés. Emiatt pereket is indítottak [2] az Apple ellen.

A mobilgyártó azt állította, hogy a hiba csak illúzió, a mobil szoftvere jelzi hibásan a térerőt. Ezt azonban cáfolja a Consumer Reports laboratóriumi tesztje [3], amely szerint hardveres problémáról van szó. Ha megérintik a mobil bal alsó részét, ami könnyen előfordulhat, megszakad a kapcsolat.

A teszthez három különböző helyről vettek iPhone 4-eket, és kontrollált környezetben, egy külvilágtól elszigetelt szobában figyelték a mobilok működését. Más mobilokat is kipróbáltak, és azok nem veszítették el a jelet.

A fogyasztóvédőknek ennyi is elég volt ahhoz, hogy ne ajánlják a mobilt, noha az iPhone 4 más tesztekben nagyon jól szerepelt. Magas pontszámot kapott kiváló kijelzője, videokamerája, akkuja és a beépített mozgásérzékelők miatt, és még a súlyos hibájával együtt is az iPhone 4 lett az okostelefonok tesztjének [4] győztese. (forrás: index.hu)

 

Véleményem: Szerintem az Apple tényleg csak beakarja magyarázni, azt hogy nem az antenna hardveres hibája okozza a jelenséget, hanem a szoftver mutat többet a kelleténél. Magyarul most kiadnak egy frissítést a telefonokhoz, amivel 1-2 rovátkával kevesebb térerőt fog mutatni a készülék, így nem lesz olyan zavaró jelenség ha megszkad a vonal. Érdekes a dologban, hogy más telefon meg jól mutatja a térerőt? Véleményem szerint ez nem fog majd a mobilszolgáltatókra jó fényt vetni, mivel az iPhoneok elég kis térerőt fognak majd mutatni a frissítést követően. Szerintem az Apple -nek egyre mocskosabb húzásai vannak. Ismerjék, be a problémát, és tegyenek ellene. Van ilyen, mindenki hibázhat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apple-touch.blog.hu/api/trackback/id/tr422151422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása